Ταρτα με φραουλες και φιστικια Αιγινης

penny
0
Υλικά
Ζύμη:
175 ml γάλα,
1 πρέζα αλάτι,
ξύ­σμα και χυμός 1 λεμονιού,
125γρ. αλεύρι,
6 αυγά,
100γρ. ζάχαρη,
βούτυρο για τη φόρμα.
Στρώση:
750 γρ. φράουλες,
Ι πακ. κόκ­κινο γλάσο τούρτας,
2 κ.σ. ζάχαρη,
από 1/8 λιτ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και άσπρο κρασί,
60 γρ, κοπανισμένα φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση
Ζύμη: Βράζετε το γάλα με το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζετε μέσα όλο το αλεύρι με μιας και κτυπάτε καλά με το σύρμα αυγών. Βάζετε 1 ολόκληρο αυγό, κτυπάτε και προσθέτετε τη ζάχαρη με το χυμό λεμονιού. Βάζετε τη ζύμη σε μπολ.Χωρίζετε τα υπόλοιπα αυγά σε
ασπράδια και κρόκους. Προσθέτετε τους κρόκους ένα ένα στη
ζύμη και κτυπάτε. Κτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα, τα βάζετε
στη ζύμη και ανακατεύετε. Η ζύμη έχει τώρα τη σύσταση ζύμης μπισκότου. Βάζετε τη ζύμη σε φόρμα που ανοίγει (διαμ. 26 εκ.),την οποία έχετε προηγ. βουτυρώσει μόνο στον πάτο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ψήνετε για 40 περ. λεπτά στη δεύτερη από κάτω σχάρα.Βγάζετε το φύλλο από τη φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει (στο κέντρο ξεφουσκώνει λίγο).

Στρώση: Πλένετε τις φράουλες και τις βάζετε στη μέση του φύλλου. Βάζετε σε κατσαρόλα το γλάσο, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το κρασί, βράζετε για λίγο, αφήνετε για 3 λεπτά να κρυώσει και περιχύνετε τις φρά­ουλες. Πασπαλίζετε με κοπα­νισμένα φιστίκια Αιγίνης
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*