Υλικά |
100 νρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
100 γο. αλεύρι
1/2 κ.τ μπέικιν πάουντερ
Φρυγανιά για το πασπάλισμα
9 φύλλα ζελατίνη
600 νο. γιαούρτι
30 νο. κρέμα γάλακτος
90 νο. ζάχαρη
χυμός από 1/2 λεμόνι
λικέρ μαρασκίνο
350 γο. πολύ ώριμες Φράουλες
100 γο. μαρμελάδα φράουλας
Εκτέλεση
Αναμιγνύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη τη βανίλια το αλάτι και το αυγό και τα χτυπάτε σε αφρώδες μείγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν παόυντερ, το κοσκινίζετε από πάνω και ανακατεύετε. Βουτυρώνετε μια φόρμα με σούστα (διάμ. 26 εκ.), την πασπαλίζετε με φρυγανιά και τη γεμίζετε με τη ζύμη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς και ψήνετε τη ζύμη για 20 περ. λεπτά.Αναποδογυρίζετε τη βάση της τούρτας και την αφήνετε να κρυώσει.Μαλακώνετε τη ζελατίνη σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο και την αφήνετε να φουσκώσει. Χτυπάτε το γιαούρτι με τη κρέμα,γάλακτος τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ανάλαφρο μείγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη. Μετά το αρωματίζετε με το λικέρ μαρασκϊνο.Διαλύετε τη ζελατίνη σε ζεστό νερό, την αφήνετε να κρυώσει ενώ την ανακατεύετε και την προσθέτετε στην κρέμα με γιαούρτι για να δέσει. Βάζετε την κρέμα στο ψυγείο για να πήξει. Στο μεταξύ πλένετε τις φράουλες κι αφαιρείτε τα κοτσάνια. Στραγγίζετε τις φράουλες και τις κόβετε στη μέση. 'Όταν αρχίσει η κρέμα να πήζει, βάζετε μέσα τις μισές φράουλες κι ανακατεύετε. Ξαναβάζετε για λίγο την κρέμα στο ψυγείο.Κλείνετε μια φόρμα με σούστα γύρω από τη βάση της τούρτας κι επαλείφετε τη βάση με λεπτή στρώση μαρμελάδας φράουλας. Βάζετε την κρέμα φράουλα γιαούρτι και την ισιώνετε με σπάτουλα. Κατανέμετε από πάνω τις υπόλοιπες φράουλες, βάζετε την τούρτα στο ψυγείο και την αφήνετε να πήξει ώστε να μπορείτε να την κόβετε σε κομμάτια. Αφαιρείτε το δακτύλιο της φόρμας ακριβώς πριν το σερβίρισμα και βάζετε την τούρτα σε πιατέλα.
Καλή επιτυχία !!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου