Υλικά
4 αυγά
75 γρ αλεύρι
220 γρ ζάχαρη
90 γρ καρύδα
125 γρ βούτυρο
250 γρ κρέμα γάλατος
180 γρ γάλα
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φλούδα λεμονιού
60 γρ χυμό λεμονιού
Βουτυρώστε μία στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 25 εκ. Χτυπήστε σ ένα μπολ τα αυγά, προσθέστε την ψιλή ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, την καρύδα, την κρέμα γάλατος, το γάλα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και χτυπήστε τα υλικά. Προσθέστε λίγο λίγο και το αλεύρι και χτυπήστε μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά. Αδειάστε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα. Ψήστε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει και να σφίξει η τάρτα. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού.
Καλή επιτυχία!!!
4 αυγά
75 γρ αλεύρι
220 γρ ζάχαρη
90 γρ καρύδα
125 γρ βούτυρο
250 γρ κρέμα γάλατος
180 γρ γάλα
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φλούδα λεμονιού
60 γρ χυμό λεμονιού
Βουτυρώστε μία στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 25 εκ. Χτυπήστε σ ένα μπολ τα αυγά, προσθέστε την ψιλή ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, την καρύδα, την κρέμα γάλατος, το γάλα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και χτυπήστε τα υλικά. Προσθέστε λίγο λίγο και το αλεύρι και χτυπήστε μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά. Αδειάστε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα. Ψήστε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει και να σφίξει η τάρτα. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου