Υλικά
300 γρ. φρέσκο γάλα
300 γρ. δυνατός γαλλικός καφές
30 γρ. κακάο σκόνη
30 γρ. κορν φλάουρ
8 κουταλιές ζάχαρη
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι κανέλα σκόνη
250 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. καρυδόψιχα, Χοντροκομμένη
80 γρ. φουντούκι, τριμμένο
100 yρ. ψιλοκομμένα πορτοκάλια γλασέ
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα μαζί με τον καφέ σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά σε μπολ το κακάο, το κορν φλάονρ, τη βανίλια, την κανέλα και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αναδευτήρα. Αφήνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά να δέσει και να γίνει κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μη σβολιάσει. Μόλις το μείγμα δέσει και γίνει λεία κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τούς ξηρούς καρπούς και τα ψιλοκομμένα πορτοκάλια γλασέ. Αδειάζουμε την κρέμα σε ατομικά μπολ. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρρευστη κρέμα. Την μοιράζουμε στα μπολ, γαρνίρουμε με λίγο σιρόπι σοκολάτας, σχηματίζοντας μια καρδιά σε κάθε μπολ, και σερβίρουμε συνοδεύοντας την κρέμα με μπισκοτάκια.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
300 γρ. φρέσκο γάλα
300 γρ. δυνατός γαλλικός καφές
30 γρ. κακάο σκόνη
30 γρ. κορν φλάουρ
8 κουταλιές ζάχαρη
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι κανέλα σκόνη
250 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. καρυδόψιχα, Χοντροκομμένη
80 γρ. φουντούκι, τριμμένο
100 yρ. ψιλοκομμένα πορτοκάλια γλασέ
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα μαζί με τον καφέ σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά σε μπολ το κακάο, το κορν φλάονρ, τη βανίλια, την κανέλα και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αναδευτήρα. Αφήνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά να δέσει και να γίνει κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μη σβολιάσει. Μόλις το μείγμα δέσει και γίνει λεία κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τούς ξηρούς καρπούς και τα ψιλοκομμένα πορτοκάλια γλασέ. Αδειάζουμε την κρέμα σε ατομικά μπολ. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρρευστη κρέμα. Την μοιράζουμε στα μπολ, γαρνίρουμε με λίγο σιρόπι σοκολάτας, σχηματίζοντας μια καρδιά σε κάθε μπολ, και σερβίρουμε συνοδεύοντας την κρέμα με μπισκοτάκια.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου