Υλικά
Για τη ζύμη
100 γρ. αλεύρι
2 αυγά
1 βανίλια
1/2 τον λίτρου κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές λάδι
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
90 yρ. βούτυρο
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
120 Υρ• ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές χυμός πορτοκαλιού
μήλα
Για τη σάλτσα πορτοκαλιού
2 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές χυμός πορτοκαλιού
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
300 γρ. παγωτό βανίλια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το άρωμα βανίλιας και το αλάτι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το λάδι και τα αυγά. Χτυπάμε με μίξερ χειρός, μέχρι το μείγμα να γίνει χυλός. Αφήνουμε τον χυλό σκεπασμένο για 15 λεπτά. Χρησιμοποιούμε 3 με 4 κουταλιές βούτυρο για να τηγανίσουμε 12 κρέπες Τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη και τις διατηρούμε ζεστές στον φούρνο. Λιώνουμε το βούτυρο σε αντιπολιτικό τηγάνι, ρίχνουμε τα μήλα κομμένα σε κομμάτια, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε το μείγμα και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού, βάζουμε τη ζάχαρη σε αντιπολιτικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να ξανθαίνει. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού κουταλιά κουταλιά, για να μην καραμελώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα, και ανακατεύουμε. Βάζουμε πάλι τη σάλτσα στη φωτιά για 1 λεπτό και την αποσύρουμε. Σερβίρουμε κάθε κρέμα με γέμιση μήλου, σάλτσα πορτοκαλιού και παγωτό βανίλια
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε της και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Για τη ζύμη
100 γρ. αλεύρι
2 αυγά
1 βανίλια
1/2 τον λίτρου κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές λάδι
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
90 yρ. βούτυρο
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
120 Υρ• ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές χυμός πορτοκαλιού
μήλα
Για τη σάλτσα πορτοκαλιού
2 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές χυμός πορτοκαλιού
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
300 γρ. παγωτό βανίλια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το άρωμα βανίλιας και το αλάτι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το λάδι και τα αυγά. Χτυπάμε με μίξερ χειρός, μέχρι το μείγμα να γίνει χυλός. Αφήνουμε τον χυλό σκεπασμένο για 15 λεπτά. Χρησιμοποιούμε 3 με 4 κουταλιές βούτυρο για να τηγανίσουμε 12 κρέπες Τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη και τις διατηρούμε ζεστές στον φούρνο. Λιώνουμε το βούτυρο σε αντιπολιτικό τηγάνι, ρίχνουμε τα μήλα κομμένα σε κομμάτια, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε το μείγμα και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού, βάζουμε τη ζάχαρη σε αντιπολιτικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να ξανθαίνει. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού κουταλιά κουταλιά, για να μην καραμελώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα, και ανακατεύουμε. Βάζουμε πάλι τη σάλτσα στη φωτιά για 1 λεπτό και την αποσύρουμε. Σερβίρουμε κάθε κρέμα με γέμιση μήλου, σάλτσα πορτοκαλιού και παγωτό βανίλια
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε της και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου