Πρωτοτυπο σουφλε μανταρινι

penny
0
Υλικά
4 μεγάλα μανταρίνια
4 κουταλιές ζάχαρη
2 αυγά
1  άρωμα βανίλιας
2 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση

Πλένουμε τα μανταρίνια πολύ καλά και τα σκουπίζουμε. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ένα οριζό­ντιο κομμάτι από την επάνω πλευρά κάθε μανταρινιού και το στύβουμε με προσοχή (να μη διαλυ­θεί). Βάζουμε τον χυμό των μανταρινιών μαζί με τη μισή ζάχαρη να βράσουν για 5 με 6 λεπτά, μέ­χρι να γίνει σιρόπι. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ και το αφήνουμε να κρυώ­σει. Χτυπάμε στο μίξερ τούς κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας, μέχρι να ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε στο μείγμα κρόκων σιγά σιγά το σιρόπι, εξακολουθώντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα κουταλιά κουταλιά και ανακατεύουμε με σπάτουλα προσεκτικά από κάτω προς τα επάνω. Γεμίζουμε τα άδεια μανταρίνια με το μείγ­μα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε σε ταψί. Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*