Υλικά
4 μεγάλα μανταρίνια
4 κουταλιές ζάχαρη
2 αυγά
1 άρωμα βανίλιας
2 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μανταρίνια πολύ καλά και τα σκουπίζουμε. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ένα οριζόντιο κομμάτι από την επάνω πλευρά κάθε μανταρινιού και το στύβουμε με προσοχή (να μη διαλυθεί). Βάζουμε τον χυμό των μανταρινιών μαζί με τη μισή ζάχαρη να βράσουν για 5 με 6 λεπτά, μέχρι να γίνει σιρόπι. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ τούς κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας, μέχρι να ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε στο μείγμα κρόκων σιγά σιγά το σιρόπι, εξακολουθώντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα κουταλιά κουταλιά και ανακατεύουμε με σπάτουλα προσεκτικά από κάτω προς τα επάνω. Γεμίζουμε τα άδεια μανταρίνια με το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε σε ταψί. Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!!!
4 μεγάλα μανταρίνια
4 κουταλιές ζάχαρη
2 αυγά
1 άρωμα βανίλιας
2 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μανταρίνια πολύ καλά και τα σκουπίζουμε. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ένα οριζόντιο κομμάτι από την επάνω πλευρά κάθε μανταρινιού και το στύβουμε με προσοχή (να μη διαλυθεί). Βάζουμε τον χυμό των μανταρινιών μαζί με τη μισή ζάχαρη να βράσουν για 5 με 6 λεπτά, μέχρι να γίνει σιρόπι. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ τούς κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας, μέχρι να ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε στο μείγμα κρόκων σιγά σιγά το σιρόπι, εξακολουθώντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα κουταλιά κουταλιά και ανακατεύουμε με σπάτουλα προσεκτικά από κάτω προς τα επάνω. Γεμίζουμε τα άδεια μανταρίνια με το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε σε ταψί. Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου