Υλικά
Για την ζύμη
200 γρ. ωμή αμυγδαλόπαστα
150 γρ. ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αυγών
200 γρ. φουντούκια σε κομματάκια
150 γρ. φιστίκια Αιγίνης σε κομματάκια
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
50 γρ. κακάο σε σκόνη
50 γρ. φύλλο κομμένο σε δίσκους
(διαμέτρού 5 εκ.)
Για την διακόσμηση 200 γρ. κουβερτούρα
Φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά την αμυγδαλόπαστα με την ζάχαρη και ρίχνουμε σταδιακά τ' ασπράδια. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Προσθέτουμε τα φουντούκια, τα φιστίκια, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κακάο. 8αναζνμώνονμε, ώστε να ενωθούν τα υλικά.Τοποθετούμε τούς δίσκους από φύλλο σε ταψί και στο κέντρο τον καθενός βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά από το μείγμα της αμυγδαλόπαστας. Την πιέζουμε ελαφρά. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 175 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά. Ξεκολλάμε προσεκτικά τα αμυγδαλωτά από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπαιν μαρί κι ανακατεύουμε καλά. Βουτάμε την πάνω πλευρά των αμυγδαλωτών στην σοκολάτα και τ' ακουμπάμε σε σχάρα. Πριν στερεοποιηθεί η σοκολάτα, τα πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης. Τα αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα να κρυώσουν καλά.
Για την ζύμη
200 γρ. ωμή αμυγδαλόπαστα
150 γρ. ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αυγών
200 γρ. φουντούκια σε κομματάκια
150 γρ. φιστίκια Αιγίνης σε κομματάκια
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
50 γρ. κακάο σε σκόνη
50 γρ. φύλλο κομμένο σε δίσκους
(διαμέτρού 5 εκ.)
Για την διακόσμηση 200 γρ. κουβερτούρα
Φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά την αμυγδαλόπαστα με την ζάχαρη και ρίχνουμε σταδιακά τ' ασπράδια. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Προσθέτουμε τα φουντούκια, τα φιστίκια, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κακάο. 8αναζνμώνονμε, ώστε να ενωθούν τα υλικά.Τοποθετούμε τούς δίσκους από φύλλο σε ταψί και στο κέντρο τον καθενός βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά από το μείγμα της αμυγδαλόπαστας. Την πιέζουμε ελαφρά. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 175 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά. Ξεκολλάμε προσεκτικά τα αμυγδαλωτά από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπαιν μαρί κι ανακατεύουμε καλά. Βουτάμε την πάνω πλευρά των αμυγδαλωτών στην σοκολάτα και τ' ακουμπάμε σε σχάρα. Πριν στερεοποιηθεί η σοκολάτα, τα πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης. Τα αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα να κρυώσουν καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου