Ρυζογαλο με καρυδοπιτα

penny
0
Υλικά
Για το Ρυζόγαλο
250 γρ. ρύζι
1 λίτρο γάλα
100 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Για τη μους σοκολάτας
450 γρ. σοκολάτα υγείας
80 γρ. φρέσκο βούτυρο . 300 γρ. ασπράδια αυγών
150 γρ. ζάχαρη
κρυσταλλική
.1 δόση βανίλια σκόνη
200 γρ. σαντιγί
Για την καρυδόπιτα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
. 5 αυγά 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
όλες τις χρήσεις
1'1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
2 φλιτζάνια καρύδια (κοπανισμένα σε γουδί σε χοντρά κομμάτια)
1/2φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
. 1 σφηνάκι κονιάκ
1 μπέικιν πάουντερ
. 2 βανίλιες
1 κουταλάκι γλυκού σόδα φαγητού
. Κανέλα
Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
. 3-4 yαρύφαλλα
Χυμός'1/2λεμονιού
Τα βράζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το αλάτι και τη μισή ζάχαρη. Όταν πάρουν βράση, προσθέτουμε το ρύζι και την υπόλοιπη ζάχαρη και βράζουμε γύρω στα 20 λεπτά. Το τοποθετούμε σε ποτήρια που έχουμε γεμίσει μέχρι τη μέση. Το αφήνουμε να κρυώσει.
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα υγείας και το φρέσκο βούτυρο. Χτυπάμε σε μαρέγκα σφιχτή τα ασπράδια, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε σκόνη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αφράτα ό,τι φτιάξαμε μαζί με τη σαντιγί και τα ομογενοποιούμε. Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και το προσθέτουμε στο μίγμα. Ρίχνουμε την κανέλα και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια με το αλεύρι και τα προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα. Αλευρώνουμε ελαφρώς τα καρύδια. Αν χρησιμοποιήσουμε και σταφίδες, τις μουλιάζουμε σε λίγο κονιάκ για να μαλακώσουν και όταν είναι έτοιμες τις προσθέτουμε κι αυτές στο μίγμα. Ανακατεύουμε ελαφρώς και τοποθετούμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί. Προθερμαίνουμε στους 180°C και ψήνουμε για 50 με 60 λεπτά. Όταν ψηθεί το γλυκό, το χαράζουμε σε κομμάτια. Σιροπιάζουμε έχοντας χλιαρό το γλυκό και χλιαρό το σιρόπι περιχύνοντας στην καρυδόπιτα με ένα κουτάλι.
ΣΥΝΘΕΣΗ ΓΛΥΚΟΥ Παίρνουμε τα ποτήρια που είχαμε το ρυζόγαλο, τοποθετούμε στο κέντρο ένα κομμάτι καρυδόπιτα και γεμίζουμε μέχρι επάνω με τη μους σοκολάτας που φτιάξαμε νωρίτερα. Τέλος, γαρνίρουμε με κανέλα και καρύδια και το γλυκό μας είναι έτοιμο!
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*