Υλικά
6 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού η πορτοκαλιού
3/4 φλιτζανιού του τσαγιού σιμιγδάλι
3 αυγά
14-16 φύλλα μπακλαβά
βούτυρο για το άλειμμα
ζάχαρη άχνη και κανέλα
για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζετε το γάλα με τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα, να πάρει βράση, και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού. 'Όταν πάρει βράση, προσθέτετε το σιμιγδάλι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο από ψηλά, για να μη σβολιάζει, και ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα ωσότου η κρέμα πάρει αρκετές βράσεις και πήξει. Χτυπάτε τ' αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, τα προσθέτετε στην κρέμα και ανακατεύοντας αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις.
Βουτυρώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε. Απλώνετε τα φύλλα του μπακλαβά στο τραπέζι, παίρνετε ένα ένα, το βουτυρώνετε και το στρώνετε καλά στον πάτο και στα πλαϊνά του ταψιού. 'Όταν, μ' αυτό τον τρόπο, στρώσετε τα μισά φύλλα, στρώνετε πάνω τους σε μια ισόπαχη στρώση την κρέμα και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένα.
Χαράζετε την επιφάνεια σε τετράγωνα ή μπακλαβωτά κομμάτια και ψήνετε την μπουγάτσα σε μέτριο φούρνο ώσπου να πάρει χρώμα.
Τη σερβίρετε πασπαλισμένη με κανέλα και ζάχαρη.
Το αποτέλεσμα είναι μια σκέτη γλύκα!!!
Καλή επιτυχία!!!
6 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού η πορτοκαλιού
3/4 φλιτζανιού του τσαγιού σιμιγδάλι
3 αυγά
14-16 φύλλα μπακλαβά
βούτυρο για το άλειμμα
ζάχαρη άχνη και κανέλα
για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζετε το γάλα με τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα, να πάρει βράση, και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού. 'Όταν πάρει βράση, προσθέτετε το σιμιγδάλι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο από ψηλά, για να μη σβολιάζει, και ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα ωσότου η κρέμα πάρει αρκετές βράσεις και πήξει. Χτυπάτε τ' αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, τα προσθέτετε στην κρέμα και ανακατεύοντας αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις.
Βουτυρώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε. Απλώνετε τα φύλλα του μπακλαβά στο τραπέζι, παίρνετε ένα ένα, το βουτυρώνετε και το στρώνετε καλά στον πάτο και στα πλαϊνά του ταψιού. 'Όταν, μ' αυτό τον τρόπο, στρώσετε τα μισά φύλλα, στρώνετε πάνω τους σε μια ισόπαχη στρώση την κρέμα και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένα.
Χαράζετε την επιφάνεια σε τετράγωνα ή μπακλαβωτά κομμάτια και ψήνετε την μπουγάτσα σε μέτριο φούρνο ώσπου να πάρει χρώμα.
Τη σερβίρετε πασπαλισμένη με κανέλα και ζάχαρη.
Το αποτέλεσμα είναι μια σκέτη γλύκα!!!
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου