Υλικά για το
90 γραμμάρια μαγιά
130 γραμμάρια βούτυρο
3 αβγά
150 γραμμάρια ζάχαρη
75 γραμμάρια νερό
Για την γέμιση
2 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
2 κουταλιές φλοίδες αμυγδάλου
1/4 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
1 φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζ. ρούμι
3 φλιτζ. κομμένες φράουλες
Βάζουμε το αλεύρι πάνω στο πάγκο και κάνουμε μία λακκούβα. Τρίβουμε με τα χέρια μας τη μαγιά μέσα στη λακκούβα και την ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι. Τρίβουμε και το βούτυρο και το ανακατεύουμε και αυτό.Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σαν του τσουρεκιού. Βουτυρώνουμε μια βαθιά φόρμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 50 βαθμούς. Βάζουμε μέσα την φόρμα και περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη και να διπλασιαστεί. Το βγάζουμε και το ακουμπάμε ελαφρά στον πάγκο.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς C και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Όταν ψηθεί και το πατάμε πρέπει να είναι πολύ αφράτο.Όταν το πανετόνε είναι έτοιμο με μαχαίρι κόβετε το επάνω 1/3 του πανετόνε και αφαιρείτε το εσωτερικό του, αφήνοντας περίβλημα και Βάση 1 εκ. περίπου.
Αλείφετε το επάνω 1/3 κομμάτι του πανετόνε με Βούτυρο και το Βάζετε στην κόλλα ψησίματος. Το πασπαλίζετε με αμύγδαλα και 2 κουταλιές άχνη. Το ψήνετε για 5-7 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό και να ροδίσει.Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και τις 2 υπόλοιπες κουταλιές άχνη στο μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα μέχρι να πήξει το μείγμα.Αλείφετε τον πάτο και τα τοιχώματα του κούφιου πανετόνε με ρούμι. Απλώνετε το 1/3 της κρέμας μέσα στο πανετόνε και την καλύπτετε με τις μισές φράουλες . Επαναλαμβάνετε και ολοκληρώνετε με την κρέμα.Στο τέλος γαρνίρετε με τις υπόλοιπες φράουλες. Το Βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες πριν το σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!!!
πανετόνε
500 γραμμάρια σκληρό αλεύρι90 γραμμάρια μαγιά
130 γραμμάρια βούτυρο
3 αβγά
150 γραμμάρια ζάχαρη
75 γραμμάρια νερό
Για την γέμιση
2 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
2 κουταλιές φλοίδες αμυγδάλου
1/4 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
1 φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζ. ρούμι
3 φλιτζ. κομμένες φράουλες
Εκτέλεση
Για το πανετόνεΒάζουμε το αλεύρι πάνω στο πάγκο και κάνουμε μία λακκούβα. Τρίβουμε με τα χέρια μας τη μαγιά μέσα στη λακκούβα και την ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι. Τρίβουμε και το βούτυρο και το ανακατεύουμε και αυτό.Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σαν του τσουρεκιού. Βουτυρώνουμε μια βαθιά φόρμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 50 βαθμούς. Βάζουμε μέσα την φόρμα και περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη και να διπλασιαστεί. Το βγάζουμε και το ακουμπάμε ελαφρά στον πάγκο.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς C και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Όταν ψηθεί και το πατάμε πρέπει να είναι πολύ αφράτο.Όταν το πανετόνε είναι έτοιμο με μαχαίρι κόβετε το επάνω 1/3 του πανετόνε και αφαιρείτε το εσωτερικό του, αφήνοντας περίβλημα και Βάση 1 εκ. περίπου.
Αλείφετε το επάνω 1/3 κομμάτι του πανετόνε με Βούτυρο και το Βάζετε στην κόλλα ψησίματος. Το πασπαλίζετε με αμύγδαλα και 2 κουταλιές άχνη. Το ψήνετε για 5-7 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό και να ροδίσει.Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και τις 2 υπόλοιπες κουταλιές άχνη στο μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα μέχρι να πήξει το μείγμα.Αλείφετε τον πάτο και τα τοιχώματα του κούφιου πανετόνε με ρούμι. Απλώνετε το 1/3 της κρέμας μέσα στο πανετόνε και την καλύπτετε με τις μισές φράουλες . Επαναλαμβάνετε και ολοκληρώνετε με την κρέμα.Στο τέλος γαρνίρετε με τις υπόλοιπες φράουλες. Το Βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες πριν το σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου