ΤΡΙΧΡΩΜΟ ΚΕΙΚ

penny
0
 Υλικά                                                                                                                                     2 φλιτζάνια τσαγιού αλέτρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζ. + 2 κουταλιές γάλα ζεστό
1 βανίλια
2 κουταλιές κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
3 κουταλιές άγλυκη σκόνη κακάο
11/2 φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος
ΓΛΑΣΟ
11/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη 1/2 κουταλάκι βανίλια 2-3 κουταλιές βραστό
νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βου­τυρώνετε τρεις στρογγυλές φόρμες 20 εκ. και τις καλύπτετε με Βουτυρωμένη λαδόκολλα.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα.
Λιώνετε το Βούτυρο με το γάλα σε κατσαρόλα κι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε μέσα τη Βανίλια.
Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, χτυπάτε στα­διακά τα υλικά από το μπολ εναλλάξ με το γάλα.
Μοιράζετε το μείγμα σε τρία μπολ. Στο πρώτο ρίχνετε το κακάο, στο δεύτερο το χρώμα και αφήνετε το τρίτο απλό. Ρίχνετε το κάθε μείγμα στις τρεις φόρμες. Τα ψήνετε για 20-25 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι που Βυθίζετε στο κέικ να Βγαίνει στεγνό.
Τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στη φόρμα για
5 λεπτά και τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα. Αφαιρείτε προσεκτικά τη λαδόκολλα και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάτε την κρέμα γάλακτος. Τοποθετείτε το σκέτο κέικ σε πιατέλα και απλώνετε τη μισή κρέμα. Τοποθετεί­τε από πάνω το ροζ κέικ και απλώνετε την υπό­λοιπη κρέμα. Τέλος, Βάζετε το σοκολατένιο κέικ.
ΓΛΑΣΟ
Χτυπάτε την άχνη και τη Βανίλια με αρκετό
νερό
1 κέικ • Προετοιμασία: 40' • Ψήσιμο: 20-25'

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*