Κορμος με σαντιγυ και μαρον γλασε

penny
0
Τα υλικά νια το παντεσπάνι: 50 γραμμάρια βούτυρο 60 γραμμάρια ζάχαρη 80 γραμμάρια γάλα 70 γραμμάρια αλεύρι 2 βανίλιες Ι ολόκληρο αυγό 4 κρόκοι 4 ασπράδια Για την γέμιση: 2 δέκατα του λίτρου κρέμα γάλατος 15 γραμμάρια ζάχαρη άχνη 1 βανίλια 5 μαρόν γλασέ ψιλοκομμένα Για το πασάλειμμα: 50 γραμμάρια ρούμι 50   γραμμάρια νερό
Εκτέλεση                                                                                               Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνετε μέσα και το μισό γάλα κι αφήνετε το μίγμα να βράσει για μερικά λεπτά, ανακατεύοντάς το με  ξύλινο κουτάλι. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτετε το αλεύρι και τις βανίλιες. Τραβάτε το μίγμα από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει και, ανακατεύοντας, ρίχνετε μέσα το ολόκληρο αυγό κα τους κρόκους έναν έναν. προσθέτετε το γάλα που έμεινε, ανακατεύοντας, περνάτε όλο το μίγμα από σουρωτήρι για να μη μείνουν σβόλοι κι αφήνετε ν' αναπαυτεί.



                                                                                                                            Στο μεταξύ, χτυπάτε τ' ασπράδια σε πολύ πυκνή μαρέγκα και την ενσωματώνετε στο μίγμα, ανακατεύοντας το απαλά. Αδειάζετε την πάστα σε τετράγωνο ταψί, καλυμμένο με λαδόκολλα, ισιώνετε την επιφάνειά της με σπάτουλα και την ψήνετε σε φούρνο 170` για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ξεφορμάρετε, αφήνετε να κρυώσει και αφαιρείτε το λαδόχαρτο. Χτυπάτε την κρέμα γάλατος, προσθέτοντας τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, και την απλώνετε ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια της πάστας. Σκουπίζετε από πάνω τα μαρόν γλασέ κα τυλίγετε προσεκτικά το γλυκό σε ρολό. Περιτυλίγετε το ρολό που φτιάξατε με ένα φύλλο λαδόκολλα και το αφήνετε σε δροσερό μέρος για 30 λεπτά τουλάχιστον. Αραιώνετε το ρούμι με νερό κι αλείφετε την επιφάνεια του γλυκού με πινέλο (αφού βέβαια αφαιρέσετε πριν την λαδόκολλα). Κόβετε το ρολό σ ροδέλες πάχους 2-3 εκατοστών.
Καλή επιτυχία!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*