Υλικά 500 ml γάλα 80 γραμμ. ζάχαρη 50 γραμμ. αλεύρι 6 κρόκους αυγών 25 γραμμ. βούτυρο 1 μπαστουνάκι φρέσκια βανίλια (ή 2 βανίλιες σε σκόνη) Εκτέλεση Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά, τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με σύρμα έως ότου γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνετε το γάλα και τη βανίλια σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα και ανάβετε την κουζίνα σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις αρχίσει να βραζει, προσθέτετε στην κατσαρόλα το μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά για 3'-4'. Έπειτα, χαμηλώνετε ακόμη περισσότερο τη φωτιά και ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι, αφού προηγουμένως το έχετε κοσκινίσει. Σε αυτό το στάδιο πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να ανακατεύετε διαρκώς, καθώς υπάρχει κίνδυνος να σβολιάσει η κρέμα. Όταν πήξει, αποσύρετε το σκεύος από την κουζίνα, προσθέτετε το βούτυρο, τη μεταφέρετε σε μπολ και καλύπτετε την επιφάνειά της με μεμβράνη . Αφού κρυώσει, τη διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
Καλωσήρθες στο Γλυκιές Αμαρτίες, τον απόλυτο γλυκό προορισμό για όσους λατρεύουν τη ζαχαροπλαστική! Εδώ, η ζάχαρη, η σοκολάτα και τα αρώματα της βανίλιας συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες.
Αν το γλυκό είναι η αδυναμία σου, τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Γιατί εδώ, οι αμαρτίες είναι… γλυκές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου