Αχλάδια με σάλτσα σοκολάτας

penny
1

Τα αχλάδια με σάλτσα σοκολάτας είναι ένα γευστικό και εύκολο επιδόρπιο!!!

Υλικά: Για 8 μερίδες 

  • 8 αχλάδια 
  • 150γρ. ζάχαρη 
  • 400 γρ. νερό 
  • 100 γρ. λευκό κρασί 
  • 4 κουταλιές ξύσμα λεμονιού 
  • 1 με 2 ξυλάκια κανέλας
  • 4 με 5 γαρύφαλλα 

Για τη σάλτσα:

  • 3 κρόκους αυγών 
  • 3 με 4 κουταλιές ζάχαρη 
  • 3 κουταλιές βούτυρο 
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 3 με 4 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι 
  • 2 δόσεις άρωμα βανίλιας 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα αχλάδια από την εξωτερική τους φλούδα, αφήνοντάς τα ολόκληρα με το κοτσάνι τους. Τα τοποθετούμε σε φαρδιά κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό και περιχύνουμε τα αχλάδια. Ρίχνουμε το κρασί, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το ξύσμα τον λεμονιού. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για 10 λεπτά (δεν πρέπει να παραβράσουν). Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα μέχρι να κρυώσουν. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπαιν μαρί, προσθέτοντας το βούτυρο, το λικέρ και το άρωμα της βανίλιας. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων, σιγά σιγά στη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι και σερβίρουμε τα αχλάδια με τη σάλτσα σοκολάτας.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*