Φράουλες καραμελέ

penny
0

Υλικά: 

  • 350 γραμ. φράουλες 
  • 120 γραμ (9 κουταλιές σούπας) ζάχαρη 
  • 1 κουταλιά σούπας λευκό ξίδι 
  • 1 κουταλιά σούπας αμυγδαλέλαιο

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε τα φυλλαράκια από τις φράουλες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν, ενώ, στο μεταξύ, λιώνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα - πάνω από δυνατή φωτιά - τη ζάχαρη με το ξίδι. "Όταν η ζάχαρη αρχίσει να ξανθαίνει, ρίχνουμε τις φράουλες και τις ανακατεύουμε απαλά με ξύλινο κουτάλι. Βγάζουμε τις φράουλες όταν η καραμέλα αρχίσει να σκουραίνει και τις αραδιάζουμε σε επιφάνεια αλειμμένη με αμυγδαλέλαιο.
Όταν κρυώσουν εντελώς, μπορούμε να τις σερβίρουμε. Σημείωση: Διαλέγουμε φράουλες μεγάλες, γερές και όχι πολύ ώριμες, για να μην διαλυθούν. Είναι μια πολύ όμορφη γαρνιτούρα για παγωτά.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*