Υλικά:
- 350 γραμ. φράουλες
- 120 γραμ (9 κουταλιές σούπας) ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας λευκό ξίδι
- 1 κουταλιά σούπας αμυγδαλέλαιο
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τα φυλλαράκια από τις φράουλες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν, ενώ, στο μεταξύ, λιώνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα - πάνω από δυνατή φωτιά - τη ζάχαρη με το ξίδι. "Όταν η ζάχαρη αρχίσει να ξανθαίνει, ρίχνουμε τις φράουλες και τις ανακατεύουμε απαλά με ξύλινο κουτάλι. Βγάζουμε τις φράουλες όταν η καραμέλα αρχίσει να σκουραίνει και τις αραδιάζουμε σε επιφάνεια αλειμμένη με αμυγδαλέλαιο.
Όταν κρυώσουν εντελώς, μπορούμε να τις σερβίρουμε. Σημείωση: Διαλέγουμε φράουλες μεγάλες, γερές και όχι πολύ ώριμες, για να μην διαλυθούν. Είναι μια πολύ όμορφη γαρνιτούρα για παγωτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου