Υλικά:
8 ώριμα σύκα
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
300 γρ. τυρί κρέμα
40 γρ. ζάχαρη άχνη
8 κουταλιές γλυκό κρασί τύπου Μαυροδάφνη
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα σύκα και τα κόβουμε στα τέσσερα (χωρίς να τα χωρίσουμε εντελώς). Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, το ένα δίπλα στο άλλο, και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη όπου έχουμε ανακατέψει την κανέλα. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μερικά λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να αρχίσει να καραμελώνει.Κατά διαστήματα τα περιχύνουμε με τον χυμό τους. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε το τυρί κρέμα με 40 γρ. ζάχαρη άχνη και 8 κουταλιές γλυκό κρασί τύπου Μαυροδάφνη. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει 2 ώρες. Σερβίρουμε τα σύκα μαζί με την κρέμα, παγωμένη.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου