4 φύλλα σφολιάτας (κατεψυγμένα), ζάχαρη για το πασπάλισμα. Γέμιση: 1/4κιλούγάλα,
1 κουτ. τσαγιού ζάχαρη,
Ι βανίλια,
1/2 φακελάκι κρέμα βανίλιας σε σκόνη,
1 κρόκος αυγού,
75 γρ. βούτυρο,
250 γρ. φράουλες,
100 γρ. κρέμα γάλακτος,
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη.
Για τη γαρνιτούρα: φρούτα γλασέ,
φύλλα μέντας.
Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε τη σφολιάτα. Ανοίγετε κάθε φύλλο στο διπλάσιο μέγεθος, κόβετε από δύο ρόμβους (μήκος πλευράς 6 εκ.). Βάζετε τους ρόμβους επάνω σε ταψί βρεγμένο με νερό, τους τρυπάτε πολλές φορές με πιρούνι και τους αφήνετε 15 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Αλείφετε τους ρόμβους με νερό, τους πασπαλίζετε με ζάχαρη και τους ψήνετε 12-15 λεπτά να ροδίσουν. Τους αφήνετε να κρυώσουν.Γέμιση: Φυλάτε από το γάλα 2 κουτ. φαγητού. Αφήνετε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να πάρει βράση. Ανακατεύετε τη σκόνη κρέμας με τον κρόκο και το υπόλοιπο γάλα. Ρίχνετε το μείγμα στο γάλα που βράζει, το αφήνετε να πάρει βράση, ενώ ανακατεύετε συνεχώς, μετά το αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε το βούτυρο, προσθέτετε σιγά, σιγά το μείγμα του γλυκού. Βάζετε την κρέμα βανίλιας σε κορνέ που καταλήγει σε σχήμα αστεριού, την πιέζετε επάνω στις σφολιάτες. Βάζετε τις πλυμένες και κομμένες στη μέση φράουλες, πυκνά επάνω στην κρέμα. Χτυπάτε τη σαντιγί με τη ζάχαρη. Γαρνίρετε με τούφες σαντιγί, φρούτα γλασέ και φύλλα μέντας.