Υλικά
250 γρ. μήλα
2 κ.α. χυμός λεμονιού
250 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1 αυγό
125 γρ.ζάχαρη
1 βανίλια
80 χιλ.λ. σπορέλαιο
250 γρ. γιαούρτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Βάζουμε τα φορμάκια στο ταψί για μάφινς.Πλένουμε τα μήλα, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τον πυρήνα τους και κόβουμε τη σάρκα σε κύβους. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.Χτυπάμε ελαφρά το αυγό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το λάδι,το γιαούρτι και τους κύβους μήλου μαζί με το αυγό στο μείγμα αλευριού. Αδειάζουμε τη ζύμη στα φορμάκια και την ισιώνουμε ομοιόμορφα.Ψήνουμε τα μάφινς περ. 30'. Κατόπιν τα αφήνουμε περ. 5' να ησυχάσουν, τα βγάζουμε έξω και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε τα και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
250 γρ. μήλα
2 κ.α. χυμός λεμονιού
250 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1 αυγό
125 γρ.ζάχαρη
1 βανίλια
80 χιλ.λ. σπορέλαιο
250 γρ. γιαούρτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Βάζουμε τα φορμάκια στο ταψί για μάφινς.Πλένουμε τα μήλα, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τον πυρήνα τους και κόβουμε τη σάρκα σε κύβους. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.Χτυπάμε ελαφρά το αυγό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το λάδι,το γιαούρτι και τους κύβους μήλου μαζί με το αυγό στο μείγμα αλευριού. Αδειάζουμε τη ζύμη στα φορμάκια και την ισιώνουμε ομοιόμορφα.Ψήνουμε τα μάφινς περ. 30'. Κατόπιν τα αφήνουμε περ. 5' να ησυχάσουν, τα βγάζουμε έξω και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε τα και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου