Τουρτα μοκα

penny
0
Υλικά
200 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα
200 γρ. σαντιγί ι Για τη μαρέγκα
1 πρέζα αλάτι
6 ασπράδια αυγών (Ι80 γρ.)
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική .1 δόση βανίλια σε σκόνη Για τη σοκολάτα
300 γρ. φρέσκα γάλα
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
25 γρ. αλεύρι μαλακό
. 15 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. αυγά
. 80 γρ κουβερτούρα σοκολάτα
Για τη μσυς μόκας
300 γρ. γιαούρτι 0% λιπαρά
60 γρ. σοκολάτα 60% περιεκτικότητα κακάο . 2 κουταλιές σούπας κακάο
1/2 κουταλάκι γλυκού στιγμιαίος καφές . 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Για τη μαρέγκα Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε χαμηλή ταχύτητα μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και 1 πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Άμα θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 1 βανίλια. Σε μια λαμαρίνα βάζουμε τη λαδόκολλα και με ένα κορνέ δημιουργούμε μία στρογγυλή μαρέγκα διαμέτρου περίπου 20 με 22 εκατοστά. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 με 120°C για μιάμιση ώρα περίπου.
Για την σοκολάτα Τοποθετούμε τα 250 γρ. φρέσκου γάλακτος και τη ζάχαρη στη φωτιά ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα. Σ' ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι το κορν φλάουρ, τα αυγά και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Στη συνέχεια σουρώνουμε το μίγμα μας και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα που βάλαμε στην αρχή. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μία καλή βράση και αποσύρουμε απ' τη φωτιά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Για το μσυς μόκας Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Στο μπλέντερ βάζουμε το γιαούρτι, το κακάο, τον καφέ, τη βανίλια και τη λιωμένη' σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν.
Σύνθεση Τούρτας Βάζουμε ως βάση τη μαρέγκα που ψήσαμε. Μ' έναν κορνέ περνάμε μία στρώση επάνω της σοκολάτας που φτιάξαμε νωρίτερα και το ίδιο ακριβώς κάνουμε και με το μους μόκας σαν δεύτερη στρώση. Γαρνίρουμε με λίγη σαντιγί και καραμελωμένα αμύγδαλα.
Καλή επιτυχία!!! ΑΒ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*