Υλικά
70-75 μελιτζανάκια
6 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
αμύγδαλα ζεματισμένα και ξεφλουδισμένα
1 κομμάτι κανέλα και λίγα γαρίφαλα
Εκτέλεση
Διαλέγουμε μικρές μελιτζάνες, σε μέγεθος χουρμά, αφαιρούμε τα κοτσάνια, κάνουμε μια μικρή σχισμή στο μέσο τους και τις βράζουμε με νερό, χωρίς όμως να λιώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε σε κρύο νερό να κρυώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις απλώνουμε σε πετσέτα. Βάζουμε από ένα αμύγδαλο μέσα σε κάθε σχισμή, έτσι που να μην μπορεί να φύγει κατά το βράσιμο.Ετοιμάζουμε το σιρόπι, προσθέτοντας σ' αυτό την κανέλα και τα γαρίφαλα, και αφού μισοδέσει, ρίχνουμε τις μελιτζάνες να πάρουν μια βράση και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφού κρυώσουν, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και βάζουμε το σιρόπι στη φωτιά, να δέσει καλά. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες να πάρουν 2-3 βράσεις και το γλυκό είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε το και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
70-75 μελιτζανάκια
6 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
αμύγδαλα ζεματισμένα και ξεφλουδισμένα
1 κομμάτι κανέλα και λίγα γαρίφαλα
Εκτέλεση
Διαλέγουμε μικρές μελιτζάνες, σε μέγεθος χουρμά, αφαιρούμε τα κοτσάνια, κάνουμε μια μικρή σχισμή στο μέσο τους και τις βράζουμε με νερό, χωρίς όμως να λιώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε σε κρύο νερό να κρυώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις απλώνουμε σε πετσέτα. Βάζουμε από ένα αμύγδαλο μέσα σε κάθε σχισμή, έτσι που να μην μπορεί να φύγει κατά το βράσιμο.Ετοιμάζουμε το σιρόπι, προσθέτοντας σ' αυτό την κανέλα και τα γαρίφαλα, και αφού μισοδέσει, ρίχνουμε τις μελιτζάνες να πάρουν μια βράση και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφού κρυώσουν, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και βάζουμε το σιρόπι στη φωτιά, να δέσει καλά. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες να πάρουν 2-3 βράσεις και το γλυκό είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε το και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
1 σχόλιο:
Πού θα βρούμε Γενάρη μήνα μελιτζανάκια για γλυκό; Γιατί δεν το άφηνες για τον Αύγουστο;
Δημοσίευση σχολίου