Υλικά • 9ο γρ, βούτυρο
2 κουταλιές χρυσό σιρόπι
1/2 φλιτζάνι σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια
2 φλιτζάνια νιφάδες βρόμης
καβουρντισμένες
1/2 φλιτζάνι
ξεφλουδισμένα
φιστίκια Αιγίνης, καβουρντισμένα και
ψιλοκομμένα
•
1/2 φλιτζάνι
κομματάκια
κουβερτούρας
'/α φλιτζανιού αφυδατωμένη καρύδα
Εκτέλεση
Βουτυρώστε μια φόρμα κέικ διαμέτρου 20 εκ. και καλύψτε τη βάση της με λαδόχαρτο. Βάλτε το βούτυρο, το χρυσό σιρόπι και τη σοκολάτα σε μικρή κατσαρόλα και ανακατώστε τα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν το βούτυρο και η σοκολάτα. Ανακατώστε τις νιφάδες βρόμης, τα φιστίκια, τα κομματάκια σοκολάτας και την καρύδα σε μεγάλο μπολ και προσθέστε το μείγμα βουτύρου. Καλύψτε μ' αυτό το μείγμα τη βάση της φόρμας, σκεπάστε το και βάλτε το γλύκισμα στο ψυγείο να κρυώσει, μέχρι να σφίξει.
2 κουταλιές χρυσό σιρόπι
1/2 φλιτζάνι σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια
2 φλιτζάνια νιφάδες βρόμης
καβουρντισμένες
1/2 φλιτζάνι
ξεφλουδισμένα
φιστίκια Αιγίνης, καβουρντισμένα και
ψιλοκομμένα
•
1/2 φλιτζάνι
κομματάκια
κουβερτούρας
'/α φλιτζανιού αφυδατωμένη καρύδα
Εκτέλεση
Βουτυρώστε μια φόρμα κέικ διαμέτρου 20 εκ. και καλύψτε τη βάση της με λαδόχαρτο. Βάλτε το βούτυρο, το χρυσό σιρόπι και τη σοκολάτα σε μικρή κατσαρόλα και ανακατώστε τα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν το βούτυρο και η σοκολάτα. Ανακατώστε τις νιφάδες βρόμης, τα φιστίκια, τα κομματάκια σοκολάτας και την καρύδα σε μεγάλο μπολ και προσθέστε το μείγμα βουτύρου. Καλύψτε μ' αυτό το μείγμα τη βάση της φόρμας, σκεπάστε το και βάλτε το γλύκισμα στο ψυγείο να κρυώσει, μέχρι να σφίξει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου