Σοκολατενια παγωτινια με καρυδια

Από την κουζίνα της Πένης
Κατηγορία-Παγωτά-Μικρά γλυκά            Μερίδες-40τεμ
Υλικά
1/2 φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη • 2 κρόκοι αυγών • 1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος • 125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη • 1 κουταλιά λικέρ Γκραν Μαρνιέ • 1/2 φλιτζάνι καρύδια καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα 
Εκτέλεση
Χτυπήστε τη ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών σ' ένα Θερμοανθεκτικό μπολ μέχρι να γίνει το μείγμα παχύρρευστο. Βράστε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα και αρχίστε να την προσθέτετε σιγά σιγά, ενώ είναι ακόμη ζεστή, στο μείγμα με τους κρόκους αυγών. Τοποθετήστε το μπολ μέσα σε μπεν μαρί και ανακατέψτε το μείγμα για 5 λεπτά, περίπου, σε ζεστή φωτιά, μέχρι να δέσει ελαφρά. Απομακρύνετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατώστε τη μέχρι να λιώσει. Προσθέστε το λικέρ και σκεπάστε το μείγμα. Βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Πλάστε το μείγμα σε μπάλες και κυλήστε τες πάνω στα καρύδια. Βάλτε τες στην κατάψυξη και σερβίρετέ της παγωμένες. 

Γλυκές αμαρτίες Designed by Templateism Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.