Μπομπα παγωτο με φραουλες

penny
0
  Υλικά                                                                                         Για το παγωτό με αμύγδαλα: 60 γραμμάρια αμύγδαλα καθαρισμένα
4 δέκατα του λίτρου γάλα 11/2 δέκατο του λίτρου κρέμα γάλατος
3 κρόκοι αυγών
125 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλάκι τσαγιού κιρς(λικέρ απο κονιάκ με φρούτα)
Για τη γέμιση με κάστανα: 125 γραμμάρια μαρόν γλασέ 100 γραμμάρια ζάχαρη
5 κρόκοι αυγών
1/2 κουταλάκι τσαγιού εσάνς βανίλιας
2 κουταλιές σούπας Κουρακάο (Λικέρ)
3 δέκατα του λίτρου χτυπημένη κρέμα γάλατος
350 γραμμάρια φράουλες1 κουταλιά σούπας κιρς
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη με πάγο, βάζετε τη φόρμα για τη μπόμπα παγωμένη. Τη φcδράρετε με το παγωτό (που Θα το έχετε προηγούμενα αφήσει να μαλακώσει λίγο) στρώνοντάς το στον πυθμένα και στα τοιχώματα της φόρμας μ ένα κουτάλι. Κρατάτε  λίγο από το παγωτό και ξαναβάζετε την φόρμα στην κατάψυξη.
Περνάτε από σουρωτήρι τα κάστανα τα κάνετε πουρέ και τον βάζετε σε λεκάνη. Προσθέτετε τους κρόκου και τη ζάχαρη, τοποθετείτε τη λεκάνη σε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και δένετε την κρέμα, ανακατεύοντας με το σύρμα, χωρίς ν' αφήσετε να πάρει βράση.
Βάζετε μετά τη λεκάνη πάνω σε λεκανίτσα με πάγο και ανακατεύετε το μίγμα, με ξύλινο κουτάλι, μέχρι να κρυώσει. Το τραβάτε από τον πάγο και, συνεχίζοντας ν' ανακατεύετε απαλά, προσθέτετε, στη σειρά, το ένα αρωματικό λικέρ, τη βανίλια και την χτυπημένη κρέμα γάλατος.
Πασπαλίζετε τις φράουλες με τη ζάχαρη και τα ραντίζετε με το κιρς.
Γεμίζετε τη φόρμα, πάντα μέσα στο πάγο, μέχρι τη μέση με τις φράουλες, μετά προσθέτετε την παγωμένη κρέμα με τα κάστανα, και σκεπάζει με φράουλες.
Κλείνετε τη φόρμα με μια τελευταία στρώση παγωτού.
Σκεπάζετε μ' ένα φύλλο λαδόκολα και βάζετε την μπόμπα στην κατάψυξη για 4 ώρες περίπου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*