Υλικά: 4 φλιτζάνια τσαγιού αμύγδαλα ψίχα 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ψιλή 3 ασπράδια αυγών άρωμα βανίλιας ή κανέλας 1/2 φλιτζάνι γαλέτα λίγο ανθόνερο ζάχαρη άχνη λίγα γαρίφαλα
Εκτέλεση
Ζεματάτε και ξεφλουδίζετε τα αμύγδαλα.Τα βάζετε στο γουδί και τα κοπανάτε ανακατεύοντας μαζί και 1-2 χούφτες ζάχαρη. Αφού κοπανιστούν, ρίχνετε και την υπόλοιπη ζάχαρη και, συγχρόνως, τα ασπράδια, το άρωμα και τη γαλέτα. Τα ζυμώνετε όλα, καλά, να γίνουν μια μάζα. Πλάθετε τα αμυγδαλωτά σε σχήμα αχλαδιού και μπήγετε στο άκρο του καθενός από ένα γαρίφαλο, να φαίνονται σαν αχλάδια. Τα αραδιάζετε σε ταψί ή πλάκα, ελαφρά βουτυρωμένη, και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο, για 15-20 λεπτά της ώρας. 'Οταν μισοκρυώσουν, τα βουτάτε, ένα ένα, σε ανθόνερο και τα τυλίγετε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου