Τούρτα σοκολάτας με φρούτα του δάσους

By | Leave a Comment
IMG_20140406_0028 - Αντίγραφο

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 22 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 65 λεπτά
Υλικά:
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. αλεύρι
70 γρ φυτικό βούτυρο
70 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
50 γρ. σιμιγδάλι
2 1/2 κ.σ. κακάο κακάο για τη φόρμα
Για το σιρόπι

150 γρ. ζάχαρη
350 ml (περίπου 1 1/4 ποτήρι) νερό
50 ml (1/5 ποτήρι) λικέρ αμαρέτο
Εκτέλεση:

Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάοιrvτερ και τα αναμιγνύετε. 'Έπειτα, χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και, χωρίς να σταματήσετε να ανακατεύετε, προσθέτετε έναν - έναν τους κρόκους. Ρίχνετε στο μπολ και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το σιμιγδάλι και το κακάο. Ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε στο μίξερ για περίπου 2-3 λεπτά τα ασπράδια, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Στη συνέχεια τα ρίχνετε στη ζύμη και τέλος ανακατεύετε όλα τα υλικά προσεκτικά. Αλείφετε με βούτυρο τη βάση και τα εσωτερικά τοιχώματα μίας φόρμας διαμέτρου 20 εκ. με στεφάνι που ανοίγει. Την πασπαλίζετε με κακάο ` και ρίχνετε τη ζύμη. Ψήνετε  το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια, το αφήνετε να κρυώσει, πριν αφαιρέσετε το στεφάνι. Ετοιμάζετε το σιρόπι και περιχύνετε με αυτό την τούρτα. Την κόβετε σε τρίγωνα και σερβίρετε με φράουλες ή φρούτα του δάσους.
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις