Τουρτα με λευκη σοκολατα και φραουλες

By | Leave a Comment
Υλικά
Για τη βάση
200γρ. αλεύρι
100γρ. ζάχαρη 
1 αυγό 
125γρ. μαργαρίνη
80Υρ• τριμμένη αμυγδαλόψιχα
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
Λίγο αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν πάονντερ
1 βανίλια
Για την κρέμα
300yρ. λεύκη σαλάτα
700 γρ. τυρί κρέμα
1 κουταλιά κανέλα
Για την διακόσμηση
150γρ φράουλες
Λίγη ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
`Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με την μπέικιν πάονντερ. Το βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αυγό, τη μαργαρίνη λιωμένη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και το άρωμα βανίλιας. Ζυμώνουμε τα υλικά με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη. Αλείφουμε στρογγυλή φόρμα που ανοίγει στα πλάγια με λίγο βούτυρο ή την ντύνουμε με λαδόκολλα. Απλώναμε πάνω τη ζύμη, φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος. Γύρω γύρω την ανασηκώνουμε λίγο, να σχηματίσει γωνία. Ψήνεται με τη βάση σε μέτριο φούρνο, στους 160 με 170 βαθμούς, για 25 με 30 λεπτά περίπου. Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώ­σει. Μόλις κρυώσει, ξεφορμάρουμε τη βάση και την βάζουμε σε πιατέλα. Χτυπάμε το τυρί στο μίξερ. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ζεστό μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Την προσθέτουμε λίγη λίγη στην κρέμα, εξακολουθώντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα. Μόλις γίνει λεία κρέμα, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα. Απλώνουμε την κρέμα στην βάση της τούρτας. Την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 4 ώρες περίπου. Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις ξεπλένουμε και ης στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Τις τοποθετούμε στο κέντρο, σε σχήμα καρδιάς, και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις