Μαφινς με δαμασκηνα

By | Leave a Comment
Υλικά
100 γρ. αλεσμένοι ξηροί καρποί
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
100 γρ. βούτυρο
120 γρ. καστανή ζάχαρη
1 βανίλια
2 αυγά
150 γρ,  κρέμα γάλακτος
1 1/2 κ.α. πολτός δαμάσκηνων 
150 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
250 χιλ λίτρου κρέμα γάλακτος
ρόμβοι δαμάσκηνων για γαρνίρισμα
κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  180 °C. Βουτυρώνουμε τις κοιλότητες του ταψιού μια μάφινς.  Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τους ξηρούς καρπούς και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει αφράτη η μάζα. Προσθέτουμε στη μάζα τα αυγά, τη ξινή κρέμα γάλακτος και τον πολτό δαμάσκηνων και ανακατεύουμε καλά. Περνάμε μέσα το μείγμα αλευριού. Μοιράζουμε τη ζύμη ομοιόμορφα στις κοιλότητες του ταψιού και ψήνουμε τα μάφινς στο μεσαίο ράφι του φούρνου περίπου 20'λεπτά Τα αφήνουμε ακόμα 5' στη φόρμα να ηρεμήσουν και τα βγάζουμε έξω. Κόβουμε τα δαμάσκηνα σε μικρά κομμάτια. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και περνάμε μέσα τα κομματάκια δαμάσκηνων. Αφού έχουν κρυώσει τα μάφινς τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με τη σαντιγί δαμάσκηνων. Γαρνίρουμε όπως απεικονίζεται στην εικόνα, και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις