Σορμπε σοκολατας με μαριναρισμενα φρουτα

By | Leave a Comment
Υλικά
300 γρ. νερό
50 γρ.. φρουκτόζη
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1 ασπράδι
50 γρ. κακάο
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
2 ξύλα κανέλας
3 γαρύφαλλα
200 γρ. σταφύλια
(χωρίς κουκούτσι )
4 κουταλιές μαύρη σταφίδα
1 κουταλιά ζάχαρη
60 γρ. τσίπουρο
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό σε μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτου­με τη φρουκτόζη, τον χυμό λεμονιού, το κακάο και ανα­κατεύουμε καλά. Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα, την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε με­ταλλικό σκεύος και, το βά­ζουμε στην κατάψυξη. Σε 1 ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε πάλι. Επανα­λαμβάνουμε τη διαδικασία πέντε φορές, για να έχουμε καλό αποτέλεσμα. Σερβίρουμε το σορμπέ σε ποτή­ρια, προσθέτοντας τα μαριναρισμένα.ένα φρούτα. Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα φρούτα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσουν το φρούτα να καραμελώσουν. Σβήνουμε με. το τσίπουρο, ανακα­τεύουμε για 1 λεπτό ακόμη και. αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τα φρούτα να κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις