Ζελέ σταφύλι με ποικιλία φρούτων

By | Leave a Comment
zele-stafili-me-poikilia-froyton
Υλικά:Για 4 μερίδες
1 κουτί έτοιμο ζελέ φρούτων
(με γεύση της αρεσκείας μας)
κιλό λευκά σταφύλια (ο χυμός τους)
60 γρ. ζάχαρη
2 ώριμα σύκα
Λίγο σταφύλι μοσχάτο
Λίγο σταφύλι λευκό
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι γλυκό κρασί
Λίγα φύλλα δυόσμοι. (για διακόσμηση)
Εκτέλεση:
βράζουμε σε κατσαρόλα 200 γρ. νερό και διαλύουμε το ζελέ των φρούτων, βάζουμε τα σταφύλια στον αποχυμωτή και παίρνουμε τον χυμό τους (να είναι συνο­λικά 400 γρ. περίπου). Ανακατεύουμε τον χυμό σταφυλιών με το διαλυμένο ζελέ και τον αδειάζουμε σε φόρμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον 8 ώρες. Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε στη μέση. Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το κρασί. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ξεφορμάρουμε το ζελέ, βουτώντας τη φόρμα για μερικά δευτερόλεπτα σε βραστό νερό, και σερβίρουμε μαζί με τα φρούτα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος οε Σαντιγύ και γαρνί­ρουμε το ζελέ μαζί με τα φύλλα δυόσμου.
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις