Τούρτα σοκολάτας με καρύδια και φρέσκα σύκα

By | Leave a Comment
000 - Αντίγραφο

Υλικά:
4 αυγά
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
20Π γρ. αλεύρι
50 γρ. κακάο
60 γρ. μπράντι ή ρούμι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
50 γρ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
200 γρ. φρέσκα σύκα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να γίνει μείγμα αφράτο. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, την μπέικιν πάουντερ, το ρούμι και την κανέλα, αφού πρώτα τα κοσκινίσουμε. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Στο τέλος προσθέτουμε την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε στρογ­γυλή φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη Θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 1/2ώρα ακόμη. Σερβίρουμε το γλυκό μαζί με τα σύκα, αφού πα­σπαλίσουμε με λίγη κανέλα.
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις