Ταρτα με μηλα και μαρεγκα

By | Leave a Comment
Υλικά
500 γρ ζύμη σφολιάτας
3 μήλα  κομμένα σε φετούλες,
1 λεμόνι
120 γρ  ζάχαρη
60 γρ βούτυρο
κανέλα
100 γρ άσπρο ξηρό κρασί
5 μπισκότα,
1 βαζάκι μαρμελάδα μήλο
Για τη μαρέγκα:
2 ασπράδια αβγού
200 γρ ζάχαρη άχνη
αλάτι
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα σκεύος 40 γρ βούτυρο και λιώστε το σε σιγανή φωτιά. Προσθέστε τα μήλα και την  ζάχαρη, ανακατέψτε και αφήστε τα για μερικά λεπτά. Προσθέστε λίγη κανέλα, το ξύσμα του λεμονιού, το κρασί και αφήστε τα να σιγοβράσουν ώσπου να δέσει το μείγμα, ανακατεύοντας συχνά. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Ντύστε με τη σφολιάτα τη βάση και τα τοιχώματα μιας βουτυρωμένης φόρμας με διάμετρο 25 εκ. Απλώστε ομοιόμορφα στη βάση τα μπισκότα χοντροκομμένα και από πάνω το μείγμα των μήλων. Απλώστε τη μαρμελάδα πάνω από το μείγ­μα, βάλτε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αφήστε τη 1 ώρα ή ώ­σπου να ψηθεί η ζύμη. Βγάλτε την τάρτα από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει καλά. Βάλ­τε τα ασπράδια σε ένα μπολ, προσθέστε λίγο αλάτι και χτυπήστε τα σε σφιχτή μαρέγκα. Προ­σθέστε τη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Γαρνίρετε την επιφάνεια της τάρτας με τη μαρέγκα. Βάλτε την τάρτα στο φούρνο, στους 160 βαθμούς, όσο χρειάζεται για να στεγνώσει η μαρέγκα και να σφίξει, αφήνοντας την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή.
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις