Παντεσπανι με φρουτα και ζελε

By | Leave a Comment
Υλικά
750 γρμ. ανάμικτα φρούτα, φρέσκα ή κατεψυγμένα (σμέουρα, φραγκοστάφυλα, βατόμουρα, φράουλες κλπ.),
1/4 λ. νερό, 100 γρμ. ζάχαρη,
60 γρμ. κορν­φλάουρ,
1  έτοιμο παντεσπάνι,
2 ml μπράντι κεράσι.
1 κουτί φρουί ζελέ
Σιρόπι: 3 αυγά,
75 γρμ. ζάχα­ρη,
Ι βανίλια
1 δόση σαντιγί.
Εκτέλεση
Φτιάχνετε το φρουί ζελέ όπως σας λένε οι οδηγείς και τον βάζετε σε ένα μπολ.Τον βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πάγωσα καλά.Πλένετε τα φρούτα, τα καθαρίζετε, τα βράζετε με νερό 5 λεπτά και τα περ­νάτε από σίτο. Βράζετε τον πολτό φρούτων και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε το κορν-φλάουρ σε 1/2 φλιτζάνι νερό. Δένετε με αυτό το γλυκό, το βράζετε 1 λεπτό, το βάζετε στο κρύο μπολ πάνω από τον παγωμένο ζελέ και το αφήνετε και αυτό να κρυώσει.Κόψτε το παντεσπάνι όσο είναι η επι­φάνεια της κρέμας, ραντίζετε με το μπράντι και αναποδογυρίζετε επάνω την κρέμα.
Για το σιρόπι χτυπάτε σε μπεν μαρί τα' αυγά τη ζάχαρη και τη βανίλια ώσπου να πήξουν.Χτυπάτε τη σαντιγί , την προσθέτετε στην κρέμα. Γυρίζετε το μπολ ανάποδα  ώστε ο ζελές να είναι από επάνω Σερβίρετε το γλυκύ  γαρνίρετε με φρούτα.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε το και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις