Κορμος γεμισμενος με κρεμα βουτυρου

By | Leave a Comment
Υλικά
Για τη ζύμη
8 ασπράδια αυγών
Ι80 γρ. ζάχαρη
1  άρωμα βανίλιας
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
60 yρ. αλεύρι
Για την κρέμα βουτύρου
30 yρ. κορν φλάονρ
2 κρόκούς αυγών
200 γρ. Ζαχαρούχο Γάλα
200 γρ. νερό
250 γρ. βούτυρο
3 κουταλιές μπράντι
200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
2 με 4 κουταλιές σοκολατούχο ρόφημα
1 με 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη ζύμη, χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέ­γκα. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχα­ρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να σφίξει πολύ. Προσθέτουμε τη βανί­λια και τη χλιαρή σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, αφού το κοσκινίσουμε, ανακατεύοντας με πολύ προ­σοχή και απαλές κινήσεις.Απλώνουμε πάνω σε ταψί 33χ43 εκ. τη λαδόκολλα και γεμίζουμε με το μείγ­μα ένα κορνέ με μύτη αρκετά φαρδιά. Απλώνουμε με το κορνέ τη ζύμη σε λω­ρίδες, τη μία δίπλα στην άλλη, χωρίς να αφήνουμε ενδιάμεσα κενά. Ψήνουμε το ρολό στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Μόλις ψηθεί, αναποδογυρίζουμε τη σοκολατένια βάση επάνω σε καινούργια λαδόκολλα ,την τυλίγουμε (μαζί με τη λαδόκολλα) όσο είναι ζεστή και την αφήνουμε να κρυώσει.Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την κρέ­μα βουτύρου: βάζουμε σε μπολ τούς κρόκους, το κορν φλάουρ και το 1/4 τον γάλακτος και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός. Στο μεταξύ, βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με το νερό να βράσει. Προσθέτουμε αργά αργά το μείγμα με τούς κρόκους, στο γάλα που βράζει και ανακατεύουμε με το σύρμα.Αφήνουμε την κρέμα να πάρει μερι­κές βράσεις, χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε, για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Αδειά­ζουμε την κρέμα σε μπολ, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, για να μη σχηματίσει κρούστα κρυώνοντας και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Περνάμε την κρέμα από μια σήτα και τέλος την χτυπάμε, μέχρι να γίνει εντελώς λεία. Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και το προσθέτουμε στην κρέμα κουταλιά-κουταλιά. Προσέχουμε να έχουν και τα δύο την ίδια θερμοκρασία. Αρωμα­τίζουμε με μπράντι.Αφού ξετυλίξουμε τη σοκολατένια βάση, αλείφουμε πρώτα τη μαρμελάδα και στη συνέχεια την κρέμα. Τυλίγουμε στη συνέχεια τη σοκολατένια βάση σε ρολό. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια τον ρολού με μείγμα από το ρόφημα σοκολάτας και ζά­χαρη άχνη. Κόβουμε το ρολό σε κομ­μάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις