Κουλουρακια με λικερ αυγου και σοκολατα

By | Leave a Comment

Υλικά
250γρ. βούτυρο 75γρ ζάχαρη 1255γρ. λικέρ αυγού (Eierlikδr) 2 κ.σ. ξίδι 400γρ. αλεύρι
200γρ. σοκολάτα γάλακτος 6 κ.σ. λικέρ αυγού (Eίerlikdr)
Εκτέλεση 
Ανακατεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το λικέρ αυγού, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το ξίδι και ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι πλάθετε μια ζύμη σε σχήμα μπάλας. Καλύπτετε τη ζύμη με μια διαφανή μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για μερικές ώρες στο ψυγείο.Ανοίγετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, κόβετε με τα φορμάκια  τα κουλουράκια τα βάζετε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνετε στους 200°C για περίπου 8 λεπτά, να ροδίσουν,Για τη γέμιση, λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και, αφού αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε το λικέρ αυγού. Αλείφετε το μείγμα της σοκολάτας στα κουλουράκια και τα αφήνετε 1 ώρα να στεγνώσουν.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις