Χριστουγεννιατικα μπισκοτα

penny
0

Εξαιρετικά δημοφιλή είναι αυτά τα μικρά χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τα μικρά κομματάκια φρούτου που μοιάζουν με κοσμήματα. Προσεκτικά τοποθετημένα ως στολίδια σε διακοσμητικά κουτιά, μπορούν να γίνουν ιδανικά χριστουγεννιάτικα δώρα.
Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά +20 λεπτά στο ψυγείο Συνολικός χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Υλικά                                                                                           Ι 50γρ. ανάλατο βούτυρο σε Θερμοκρασία δωματίου Ι 50γρ. ψιλή ζάχαρη Ι αβγό χτυπημένο λεπτοκομμένη φλούδα από 1/2 λεμόνι λεπτοκομμένη φλούδα από 1/2 πορτοκάλι 50γρ. αγγελικούλα ή πράσινα γλασέ κεράσια, ψιλοκομμένα 50γρ. κόκκινα γλασέ κεράσια, ψιλοκομμένα 50γρ. ψιλοκομμένα ανάμεικτα φρούτα γλασέ 250γρ. αλεύρι 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο 1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλα 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
Εκτέλεση
1- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείψτε δύο ταψάκια με λιωμένο βούτυρο και βάλτε τα στο ψυγείο.                                   2 -Με ηλεκτρικό αναδευτήρι, χτυπήστε σε κρέμα το βούτυρο και τη ζάχαρη. Σταδιακά προσθέστε το αβγό, χτυπώντας κάθε φορά. Αναμείξτε τη φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού, την αγγελικούλα ή τα πράσινα γλασέ κεράσια, τα κόκκινα γλασέ κεράσια και τα ανάμεικτα φρούτα γλασέ
3- Κοσκινίστε το αλεύρι και τα τριμμένα μπαχαρικά στο μείγμα και ανακατέψτε. Με μια πλαστική σπάτουλα, βγάλτε όλο το μείγμα σε ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης και πιέστε να γίνει επίπεδο. Τυλίξτε και βάλτε στο ψυγείο για 20 λεπτά μέχρι να δέσει.           4 -Τοποθετήστε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικού χαρτιού και ανοίξτε την σε πάχος 3mm Σχηματίστε μπισκότα με φόρμες που έχουν σχέδια και τοποθετήστε τα στα ταψάκια, αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση. Τσιμπήστε καθένα από αυτά με ένα πιρούνι αρκετές φορές και ψήστε για 10 λεπτά. Αφήστε να παγώσουν για 1 λεπτό στο ταψάκι, ύστερα με μια σπάτουλα ανασηκώστε τα και μεταφέρετέ τα σε μεταλλική σχάρα.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Φυλάξτε τα μπισκότα σε αεροστεγές σκεύος. Αν τοποθετήσετε ένα κομμάτι λευκό ψωμί στο σκεύος θα αποφύγετε να μπαγιατέψουν. Για μια παραλλαγή, χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι από 1 αβγό και προσθέστε αρκετή κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη για να δημιουργήσετε μια πολύ σκληρή ζύμη. Απλώστε λίγη άχνη πάνω σε κάθε μπισκότο και βάλτε στην επιφάνειά τους ψημένες νιφάδες από καρύδια ή γλασέ κεράσια πριν ψήσετε.
Κάποιες ακόμη προτάσεις για να διακοσμήσετε τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σας είναι η ζαχαρόπαστα η μαρμελάδα ή η χρωματιστή ζάχαρη το λευκό γλάσο το γλάσο σοκολάτας και πολλά άλλα. Αφήστε την φαντασία σας να δημιουργήσει και καλή σας Επιτυχία!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βασιλόπιτα της Ιουλιέτας με γλάσο τυριού

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*