Μπεζεδες αφρατοι

By | Leave a Comment

Υλικά 3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό λίγες σταγόνες λεμονιού 5 ασπράδια αυγών 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη 3 χαρτάκια βανίλια μισή δόση κρέμα σαντιγί με σοκολάτα
Εκτέλεση
Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι ώσπου να πετύχετε ένα πολύ πυκνό σιρόπι. Χτυπάτε σε πυκνή μαρέγκα τ' ασπράδια των αυγών και σιγά σιγά τα ενώνετε με το σιρόπι, ανακατεύοντας γυριστά με σύρμα και προσθέτοντας στη συνέχεια τη ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με τη βανίλια. Βάζετε το μίγμα σε σακούλα με κατάλληλο κορνέ και, πιέζοντας τη σακούλα, γεμίζετε μ' αυτό ειδικά βαθουλωτά χαρτάκια. Ψήνετε τους μπεζέδες για 15-20 λεπτά, σε μάλλον χαμηλή θερμοκρασία, προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα, αλλά απλώς να στεγνώσουν. Ετοιμάζετε στο μεταξύ την κρέμα σαντιγί με σοκολάτα και, όταν βγάλετε τους μπεζέδες από το φούρνο, τους κολλάτε ανά δύο, τοποθετώντας λίγη κρέμα ανάμεσά τους.
Καλή επιτυχία!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις