Αυτοσχεδια τουρτα σοκολατα

By | Leave a Comment
Υλικά για το παντεσπάνι
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 180 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 20γρ. κακάο
Για την κρέμα
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. γάλα
  • 8 κρόκοι αυγών
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος κτυπημένη ελαφρά
  • 450 γρ. σοκολάτα γάλατκος λιωμένη
  • 2 φύλλα ζελατίνας
Για το γλάσο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 10 γρ. μέλι
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για το ντεκόρ
1 φάκελο έτοιμη σαντιγή
125 γρ κουβερτούρα
1 πακέτο πουράκια

Εκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους με 150 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Χτυπάμε αλλού τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.
Τοποθετούμε τη μισή μαρέγκα στο μίγμα των κρόκων, ρίχνουμε το κακάο, το κορν φλάουρ και το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.
Απλώνουμε το μίγμα σε μία λαδόκολα, σε πάχος 1 εκατοστό, και ψήνουμε για 8 - 10 λεπτά στους 220 βαθμούς.
Αφού κρυώσει το γυρίζουμε ανάποδα και αφαιρούμε τη λαδόκολα. Κόβουμε μία λωρίδα πλάτους 8 εκατοστών και την τοποθετούμε γύρω σε ένα στεφάνι τούρτας, διαμέτρου 20 εκατοστών. Κόβουμε την υπόλοιπη βάση σε 2 δίσκους διαμέτρου 18 εκατοστών. Τοποθετούμε τον έναν μέσα στο δαχτυλίδι.
Ετοιμάζουμε τη μους ως εξής: Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε καλά τους κρόκους και τη ζάχαρη. Πριν πάρει βράση το γάλα, το ρίχνουμε στο μίγμα των κρόκων, ανακατεύουμε καλά και το αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μη βράσει.
Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού τα έχουμε μαλακώσει προηγουμένως σε κρύο νερό. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και όταν αρχίζει να πήζει ρίχνουμε και τα 450 γρ, κρέμας γάλακτος.
Βάζουμε τη μισή ποσότητα του μίγματος μέσα στο δαχτυλίδι. Τοποθετούμε τον άλλο δίσκο και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 5 ώρες. Αφαιρούμε τα δαχτυλίδια και γαρνίρουμε το μίγμα της επικάλυψης που έχουμε ετοιμάσει προηγουμένως. δηλαδή λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί με κρέμα γάλακτος και λίγο μέλι.
Διακοσμούμε την τούρτα μας με την σαντιγί
Λιώνουμε σε μπέν μαρί και τα 125γρ κουβερτούρας.τα βάζουμε σε φορμάκια σε διάφορα σχήματα και τα βάζουμε για 15΄λεπτά στην κατάψηξη να κοκαλώσουν τα στολίζουμε και αυτά στην τούρτα μας.Στο τέλος βάζουμε και τα πουράκια γύρο γύρο.
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις