Κρέμ ανγκλέζ

By | Leave a Comment

                                                                                                   
Υλικά
5 κρόκους αυγών
120 γραμμάρια ζάχαρη
11/2 κουταλάκι του γλυκού corn flour
320 ml κρέμα γάλακτος
320 ml πλήρες γάλα
1 κλωναράκι βανίλιας σχισμένο στη μέση
Εκτέλεση
 Σε ένα μπολ χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα παχύ μείγμα.
 Προσθέστε το corn flour και συνεχίστε το χτύπημα.
 Σε ένα μετρίου μεγέθους κατσαρολάκι βάλτε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Προσθέστε τους σπόρους βανίλιας 
 Ζεστάνετε το μείγμα μέχρι λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού και αφαιρέστε το κλωναράκι βανίλιας.
 Σιγά σιγά ρίξτε το ζεστό μείγμα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
 Χύστε το νέο μείγμα σε μια καθαρή κατσαρολίτσα πάνω από πολύ χαμηλή φωτιά.
 Με μια ξύλινη κουτάλα αρχίστε να ανακατεύετε την κρέμα συνεχώς δίνοντας έμφαση στις άκρες του σκεύους. Συνεχίστε το ανακάτεμα για 10 περίπου λεπτά μέχρι να έχει πήξει η κρέμα σας ελαφρώς και να αχνίζει.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις