Μαρέγκες με μους σοκολάτας

By | Leave a Comment

Υλικά:

Για τις μαρέγκες

4 ασπράδια 
1/4 κονταλάκι κρεμόριο 
1 κούπα ζάχαρη 
3 κουταλιές κακάο 
1/4 κουταλάκι βανίλια
Για τη για μους 

1/3 κούπας κρέμα γάλακτος 
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη 
1/8 κουταλάκι βανίλια 
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
3 κρόκους ελαφρά χτυπημένους με 3 κουταλιές λικέρ αμαρέτο ή κονιάκ 
2 ασπράδια 
ρόδια. σιρόπι, 1φύλλο μέντας, άχνη ζάχαρη για τη διακόσμηση
 

Εκτέλεση:
Χτυπήστε τ' ασπράδια με το κρεμόριο στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, να πήξουν και ν' αφρατέψουν. Στο μεταξύ ανακατέψτε σ' ένα μπολ τη ζάχαρη με το κακάο και τη βανίλια. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέστε τα 2/3 του μίγματος σιγά, σιγά στ' ασπράδια, προσέχοντας να επιτύχετε μια μαρέγκα σφιχτή, να στέκεται. Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα της ζάχαρης ανακατεύοντας σε πολύ χαμηλή ταχύτητα. να ενσωματωθεί, χωρίς να χτυπηθεί. Βάλτε ένα κουπ πατ 10 εκ. με σχήμα καρδιάς επάνω σε ένα λαδόχαρτο και μ' ένα μολύβι σχηματίστε 8 καρδούλες επάνω στο χαρτί. Επαναλάβετε το ίδιο σε δύο ακόμη λαδόχαρτα. Βάλτε τη μαρέγκα σε καρνέ και βγάζοντας κορδόνι με μύτη ανοίγματος 8 χιλ. καλύψτε όλη την επιφάνεια κάθε καρδιάς. με μαρέγκα. Βάλτε τις μαρέγκες στο φούρνο στους 100°C κι αφήστε τες. να στεγνώσουν 1 ώρα. Σβήστε το φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν μέσα σ' αυτόν. 
Για να ετοιμάσετε το μους σοκολάτας, χτυπήστε πρώτα την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ, να πήξει και ν' αφρατέψει. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί κι αφήστε τη, να κρυώσει ελαφρά. Στο μεταξύ χτυπήστε τ' ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα απαλή, να στέκεται. Ρίξτε τα κροκάδια με το λικέρ και 2 κουταλιές από τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος μέσα στη λιωμένη σοκολάτα κι ανακατέψτε τα, να ενωθούν. Στη συνέχεια ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τη μαρέγκα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει, ώστε να επιτύχετε ένα αφράτο μους σοκολάτας. Ενώστε τα μαρεγκάκια τρία, τρία μοιράζοντας το μους σοκολάτας στα ενδιάμεσα. Γαρνίρετε μ' ένα φύλλο μέντας πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη, ρόδια και σιρόπι. Εναλλακτικά: Λιώστε 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 1 κουταλιά καλαμποκέλαιο. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, ρίξτε τη σοκολάτα με λεπτή ροή την επιφάνεια της του γλυκού και στο πιάτο.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις