Κουλουράκια με ταχίνι μέλι και ινδοκάρυδο

By | Leave a Comment


Υλικά:

  • 125 γραμ. ταχίνι 
  • 40 γραμ. μαγιά 
  • 2 κουταλιές τον γλυκού μπέικιν μπάουντερ 
  • 1 κουταλιά τον γλυκού σόδα
  • 2 βανίλιες 
  • 1 κουτί μπύρα 
  • 1 κουταλάκι τον γλυκού μαγιά σκόνη 
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού 
  • 1 κούπα ζάχαρη
  •  8 1/2 κούπες αλεύρι

Για το σιρόπι

  • 1/2 κούπα μέλι 
  • 1 κούπα ζάχαρη 
  • 1 1/2 κούπα νερό

Για την γέμιση

  • 1 κούπα καρύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 κούπα ινδοκάρυδο 
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά στο χυμό τον πορτοκαλιού, προσθέτουμε 1 κούπα αλέυρι και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει περίπου 15 λεπτά. Ανακατεύουμε όλα τα άλλα υλικά και ζυμώνουμε καλά τη ζύμη. Ανοίγουμε ένα φύλλο χονδρό και κόβουμε πιτάκια στρόγγυλα με εργαλείο ή με το στόμιο ενός ποτηριού. Βάζουμε στην άκρη κάθε ενός μισή κουταλιά γλυκού γέμιση και το κλείνουμε κολλώντας τις άκρες με λίγο νερό. Μπορούμε να βρέξουμε ένα πινέλο ή ένα βαμβάκι και να αλείφουμε την άκρη πού θέλουμε να κολλήσουμε. Τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς επί 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. 'Έχουμε βράσει το σιρόπι από πριν και τα βουτάμε μέσα, ενώ είναι ακόμη ζεστά. Τα πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις