Κεικ ψαρακι

By | Leave a Comment
Υλικά
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 μεγάλα αυγά, σε Θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 φλιτζ. βούτυρο, λιωμένο
1/2 φλιτζ. νιφάδες αμυγδάλου
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βου­τυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα 25 εκ. σε σχήμα ψαριού.Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.Χτυπάτε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια στομίξερ στη μεγάλη ταχύτητα μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να πήξει.Με σπάτουλα ρίχνετε το βούτυρο και τα υλικά από το μπολ. Ρίχνετε 1/2 φλιτζανιού αμύγδαλα.Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Το ψήνετε για 25-30 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι που Βυθίζετε στο κέικ να Βγαίνει στεγνό.Αφήνετε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά και το αναποδογυρίζετε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει τελείως.Το Βάζετε σε πιατέλα. Το γαρνίρετε με τα υπό­λοιπα αμύγδαλα και το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε το και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις