Ταρτα με Νιφαδες Σοκολατας Γαλακτος

By | Leave a Comment
2
Υλικά
• 125 γρ. βούτυρο σε κομμάτια • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη • 6 ράβδοι μαύρη σοκολάτα των 25 γρ. σε κομματάκια • 2 φλιτζάνια νιφάδες ρυζιού • 1/2 φλιτζάνι καρύδα αφυδατωμένη • 150 γρ. αμυγδαλωτά με καρύδα, ψιλοκομμένα • 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος • 2/3 φλιτζανιού κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση
Βουτυρώστε ένα τετράγωνο ταψί για κέικ 23 εκ., καλύψτε με λαδόχαρτο τη βάση και τις δύο πλευρές του έτσι ώστε να προεξέχει περίπου 2 εκ. από το χείλος του ταψιού. Ανακατέψτε το βούτυρο, τη σοκολάτα γάλακτος και τις μισές ράβδους μαύρης σοκολάτας σε μέτρια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το μείγμα. Απομακρύνετε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέστε τις νιφάδες ρυζιού, την καρύδα, τα αμυγδαλωτά και την κρέμα γάλακτος. Ανακατώστε καλά και προσθέστε τις υπόλοιπες ράβδους μαύρης σοκολάτας. Απλώστε το μείγμα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει. Ραντίστε με την κουβερτούρα και βάλτε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η επίστρωση. Κόψτε σε τετράγωνα και στη συνέχεια σε τρίγωνα κομμάτια.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις