Κουλουρια με σταφιδες

By | Leave a Comment
Υλικά

250γρ. βούτυρο 3 κρόκους αβγών 3 κ.σ. ζάχαρη 275γρ. αλεύρι 1 κ.σ. σταφίδες, ξανθές ή μαύρες
1 ασπράδι 125γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη 1 βανίλια 2 κ.σ. τριμμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Ανακατεύετε το βούτυρο με τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα ζυμώνετε με το αλεύρι και τις σταφίδες. Αφού πλάσετε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας, την τυλίγετε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβετε με τη φορμάκια τα κουλουράκια και τα βάζετε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Για το γλάσο, ρίχνετε σε ένα μπολ το ασπράδι και το ανακατεύετε με τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη. Αλείφετε με αυτό το μείγμα τα κουλουράκια και τα γαρνίρετε με τα τριμμένα αμύγδαλα . Τα ψήνετε για περίπου 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις