κεικ σοκολάτας με ουίσκι

penny
0
                                                                                                          Υλ
ικά   animated gifs cakes                                                                                                        
180γρ. μαύρες σταφίδες
2 αβγά
230γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
5 κουταλιές της σούπας δυνατό καφέ 
180γρ. μαύρες σταφίδες
31/2 κουταλιές ουίσκι
180γρ. βούτυρο φρέσκο 
180γρ. ζάχαρη
Για το γλάσο

110γρ.  σοκολάτα
2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ
1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος 


Εκτέλεση

Μουσκεύετε τις σταφίδες σε 2 κουταλιές χλιαρό νερό μαζί με το ουίσκι για 30 λεπτά. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και κατόπιν προσθέτετε τα αβγά. Όταν φουσκώσουν, ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε τέλος, τον καφέ και τις μουσκεμένες σταφίδες και ανακατεύετε.Γεμίζετε με το μείγμα μια φόρμα για κέικ, βουτυρωμένη και τις βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 5 λεπτά. Συνεχίζετε το ψήσιμο στου 180oC για 25 λεπτά ακόμα. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζετε το γλάσο. Λιώνετε την  σοκολάτα σε μπεν μαρί και την ανακατεύετε με το στιγμιαίο καφέ που έχετε διαλύσει στην κρέμα γάλακτος. Γλασάρετε την επιφάνεια του γλυκού και αφήνετε να κρυώσει. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*