Μπισκότα με αμύγδαλα και σοκολάτα

By | Leave a Comment


Τα μπισκότα με αμύγδαλα και σοκολάτα μπορούν να συνοδεύσουν γλυκά το καφεδάκι σας.Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά:

  • 150γρ. αλεύρι 
  •  
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  •  
  • 100γρ. βούτυρο 
  •  
  • 50γρ. ζάχαρη 
  •  
  • 1 πρέζα αλάτι 
  •  
  • 1 φακελάκι βανίλια 
  • 1 αυγό 
  •  
  • 400γρ. κουβερτούρα 
  •  
  • 300γρ. αμύγδαλα κομμένα στη μέση 
Εκτέλεση: 

Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και το αυγό και τα ζυμώνετε όλα μαζί σε μια λεία ζύμη.

Την τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο.

Ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια φύλλο και κόβετε με κουπ πατ τα μπισκότα, ενώ ταυτόχρονα προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.

Τα βάζετε σε ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα και τα ψήνετε 8-10 λεπτά . Εν τω μεταξύ, λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίχνετε μέσα τα αμύγδαλα.

Βγάζετε τα μπισκότα από τον φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια περιχύνετε τη σοκολάτα μετα αμύγδαλα πάνω τους.

Τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να στεγνώσουν.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις