Μον μπλαν σοκολάτας

By | Leave a Comment


Μον μπλαν σοκολάτας
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ-ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΨΗΣΙΜΟ: 90 ΛΕΠΤΑ 


Υλικά

  • 1 με 1 1/2 φλιτζανάκι καφέ (εσπρέσο ή στιγμιαίο)
  • 450 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 270 γραμμ. μπισκότα πτι μπερ
  • 1 ποτηράκι (του λικέρ) ρούμι 
  • μία συσκευασία έτοιμη κρέμα μαρόν 
  • κόκκινες ρώγες φραγκοστάφυλου
    ή κερασάκια μαρασκίνο 
  • μαργαρίνη, ζάχαρη άχνη

Για τη βάση: Ετοιμάστε τον καφέ, ρίξτε λίγη ζάχαρη και αφήστε τον να κρυώσει. Κοπανίστε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν αρκετά ψιλά και ρίξτε τα σε ένα μπολ. Τρίψτε ψιλά τη σοκολάτα και ρίξτε τη στο μπολ με τα μπισκότα. Έπειτα ζυμώστε το μείγμα στα γρήγορα προσθέτοντας εναλλάξ λίγο λίγο τον καφέ με το ρούμι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και αρκετά στέρεο ώστε να πλάθεται. Αν χρειαστεί, ρίξτε λίγο καφέ ανακατεμένο με ρούμι και λίγα τριμμένα μπισκότα. 

Για το μον μπλανς: Αλείψτε με μαργαρίνη ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, βάλτε στο κέντρο το μείγμα και, πλάθοντας με τα χέρια σας, δώστε του σχήμα πυραμίδας. Τυλίξτε τη χαλαρά στο αλουμινόχαρτο και βάλτε τη στο ψυγείο για περίπου 5 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί. 

Η ολοκλήρωση: Βγάλτε την πυραμίδα από το ψυγείο, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και βάλτε την πάνω σε μια πιατέλα. Δουλέψτε την κρέμα μαρόν μέχρι να μαλακώσει. Με μια σπάτουλα σκεπάστε όλη την πυραμίδα σχηματίζοντας μια ανάγλυφη επιφάνεια και βάλτε την ξανά στο ψυγείο. 

Για το σερβίρισμα: Βγάλτε την πυραμίδα από το ψυγείο, πασπαλίστε την με ζάχαρη άχνη
και γαρνίρεται τη με κερασάκια μαρασκίνο.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις