Τάρτα με βερίκοκα,μασκαρπόνε και αμαρέτο!

By | Leave a Comment

Αυτή η συνταγή για τάρτα με βερίκοκα,μασκαρπόνε και αμαρέτο είναι μια γλυκιά αμαρτία που νομίζω πως θα σας ξετρελάνει!!!

Υλικά:

  • 250 γρ. αλεύρι 
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 160 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα 
  • 260 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 3 μεγάλα αυγά 
  • 235 γρ. ζάχαρη 
  • 2-3 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  • λίγες νιφάδες αμυγδάλου 
  • 350 γρ. ξερά βερίκοκα 
  • 300 ml χυμό πορτοκάλι 
  • 1 βανίλια
  • 1 κλωναράκι κανέλα 
  • 4 σπόρους κάρδαμο
  • 400 ml μασκαρπόνε 
  • 5 κουτ. γλυκού λικέρ αμαρέτο 

 Εκτέλεση:

Χτυπάτε το μασκαρπόνε με το αμαρέτο και 50 γρ. ζάχαρη άχνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο. Για τη ζύμη, κοσκινίζετε το αλεύρι, ανακατεύετε με 100 γρ. ζάχαρη άχνη, 25 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα, 125 γρ. βούτυρο και ένα χτυπημένο αυγό μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη σε αλουμινόχαρτο και τη βάζετε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες.

Για την κρέμα αμυγδάλου αναμειγνύετε 135 γρ. ζάχαρη, 135 γρ. βούτυρο, 135 γρ. αμύγδαλα και τα 2 αυγά που έχουν περισσέψει.

Για τα βερίκοκα, φτιάχνετε ένα σιρόπι αναμειγνύοντας 100 γρ. ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι και 100 ml νερό. Βράζετε. προσθέτετε τα μπαχαρικά και τα βερίκοκα και σιγοβράζεται για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνετε τα βερίκοκα να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι και μετά τα στραγγίζετε (το σιρόπι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά). Φυλάτε 225 γρ. από τα καλύτερα φρούτα και χτυπάτε τα υπόλοιπα στο μίξερ ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Αφήνετε τη ζύμη της τάρτας να ξεπαγώσει και στη συνέχεια την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 3 mm. Κόβετε σε 8 στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 10 εκ. και τα απλώνετε σε 8 σκεύη για ταρτάκια. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί 15 λεπτά. Καλύπτετε τη ζύμη με το μισό πουρέ βερίκοκου και τοποθετείτε από πάνω τα ολόκληρα βερίκοκα. Γεμίζετε τα ταρτάκια με την κρέμα αμυγδάλου. Τοποθετείτε τα ταρτάκια σε ένα ταψί και ψήνετε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Βγάζετε από το φούρνο και τα αλείφετε με αραιωμένη μαρμελάδα βερίκοκο. Τα βγάζετε από τις φόρμες μόλις κρυώσουν. Σερβίρετε με τις νιφάδες αμυγδάλου και μερικές κουταλιές μασκαρπόνε από πάνω. Αντί για ταρτάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια υλικά για να φτιάξετε μια μεγαλύτερη τάρτα! 
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις