Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό αβοκάντο!

By | Leave a Comment

Ένα λαχταριστό και εύκολο επιδόρπιο είναι αυτό το σουφλέ σοκολάτας.Συνοδεύσετε το με παγωτό με γεύση αβοκάντο.

Υλικά

  • 90 γρ. μαύρη σοκολάτα με 60% κακάο κατά προτίμηση, σπασμένη
    σε κομμάτια 
  • 90 γρ. βούτυρο 
  • 2 αυγά  
  • 2 κρόκους αυγών 
  • 40 γρ. ζάχαρη 
  • 40 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι 
  • λίγη ζάχαρη άχνη και λίγο κακάο

 Εκτέλεση:

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί μαζί με το βούτυρο. Αφήνετε να κρυώσει λίγο. Χτυπάτε τα αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη, ανοιχτή σάλτσα σαμπαγιόν.
Στη συνέχεια τη ρίχνετε μέσα στη σοκολάτα, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε απαλά μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο. Πάνω σε βουτυρωμένο, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος τοποθετείτε στη
σειρά οχτώ μεταλλικά δαχτυλίδια διαμέτρου 6 εκ. και πάχους 4-5 εκ. καλύπτοντας με αντικολλητικό χαρτί και το εσωτερικό τους. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στα δαχτυλίδια και αφήνετε να κρυώσουν όσο είναι απαραίτητο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Ψήνετε τις Ζύμες για 20 με 22 λεπτό, μέχρι να φουσκώσουν και να είναι σταθερές όταν τις ακουμπάτε. Βγάζετε τα δαχτυλίδια και τοποθετείτε αμέσως τα σουφλέ σε πιάτα σερβιρίσματος. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κακάο και σερβίρετε με παγωτό αβοκάντο.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις