Ρολάκια κανέλας με άρωμα βανίλιας

By | Leave a Comment


Αυτά τα πεντανόστημα ρολάκια κανέλας με άρωμα βανίλιας θα σας ξετρελάνουν!

Υλικά:

  • 500 γραμ,αλεύρι 
  • 100 γραμ  ζάχαρη 
  • 180 γραμ γάλα χλιαρό 
  • 2 αυγά 
  • 80 γραμ βούτυρο λιωμένο 
  • 30 γραμ μαγιά νωπή 
  • Λίγο αλάτι 
  • Λίγο άρωμα βανίλιας

Για τη γέμιση 

  • 1/2 κούπα ζάχαρη 
  • Ι/2 κούπα κανέλα 
  • 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο μισό χλιαρό γάλα και τα ανακατεύουμε.Προσθέτουμε 5 κουταλιές αλεύρι και 2 ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 15 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μίξερ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε για 5 έτσι ώστε η ζύμη να απομακρύνεται από τα τοιχώματα του μπολ. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, να διπλασιαστεί σε όγκο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και αλείφουμε με το βούτυρο. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε με το μείγμα το φύλλο. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε κατά μήκος σε μικρά ρολάκια πάχους περίπου 3 εκατοστών.Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι αφήνοντας λίγο περιθώριο ανάμεσά τους και το αφήνουμε 30' σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστούν.Μετά, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'. Αφού κρυώσουν τα ρολάκια, ανακατεύουμε 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι με 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη, μέχρι να γίνει ένα ρευστό γλάσο. Περιχύνουμε με αυτό τα ρολά μας και σερβίρουμε.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις