Μακαρόν με γεύση καφέ

By | Leave a Comment

Τα μακαρόν με γεύση καφέ είναι μια γλυκιά απόλαυση!

Υλικά:

  • 130 γρ. ξεφλουδισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα 
  • 180 γρ. ζάχαρη άχνη ψιλοκοσκινισμένη 
  • 3 μεγάλα ασπράδια αυγών 
  • 1 κουτ. σούπας καφέ 
  • 200 ml μασκαρπόνε 
  • 1  βανίλια φρέσκια
  • λίγο ψιλοκοσκινισμένο κακάο 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 130 βαθμούς. Καλύπτετε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Κοσκινίζετε μαζί τα αμύγδαλα και 50 γρ. ζάχαρης άχνης. Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια και ρίχνετε 80 γρ. ζάχαρη άχνη, σιγά-σιγά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Προσθέτετε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη ανακατεύοντας ελαφρά. Ρίχνετε στο μείγμα μία κουταλιά της σούπας καφέ και χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό κουτάλι ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει λαμπερό. Βάζετε όλο το μείγμα σε ένα κορνέ με μεγάλη μύτη και σχηματίζετε στο ταψί τουλάχιστον 16 κύκλους των 6 εκ., αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσά τους για να μην κολλήσουν καθώς θα φουσκώνουν.Ψήνετε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα στην επιφάνειά τους και οι άκρες να αρχίσουν να φουσκώνουν λίγο.Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσουν.Αφαιρείτε το χαρτί ψησίματος και φυλάτε σε αεροστεγές τάπερ.Λίγο πριν σερβίρετε, φτιάχνετε την κρέμα ανακατεύοντας το μασκαρπόνε, τα 50 γρ. της ζάχαρης άχνης που έχουν περισσέψει και 1 κουταλιά της σούπας καφέ.Ανοίγετε το λοβό της βανίλιας, αφαιρείτε με την άκρη του μαχαιριού τους καρπούς και τους ρίχνετε στο μείγμα. Φτιάχνετε 8 «σάντουιτς» από μακαρόν βάζοντας στη μέση την κρέμα από μασκαρπόνε.Τα σερβίρετε με παγωτό τιραμισού και σιρόπι καφέ, πασπαλίζοντας με σκόνη κακάο.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις